Terrace heater, hall heater and BBQ hut heater – Airrex AH-300

Harry Mäkelä har en imponerende terrasse i sit hus. Mäkelä bruger sin grill meget om vinteren, så den infrarøde Airrex-varmer kan være tændt fra fredag til lørdag.

“Vi plejede at bruge denne kanalformede brændselsolievarmer. Vi fandt dens flamme og luftstrøm lidt farlig med hensyn til opvarmning af en grillhytte bygget af bjælker med en diameter på 20 cm. For et par år siden, da min søn anskaffede en infrarød varmeovn og stillede den ved døren til en 200 kvadratmeter stor vedligeholdelseshal som en slags lufttæppe, besluttede jeg også at anskaffe disse enheder til vores personlige brug.

Ved temperaturer på 20 minusgrader forbruger vi omkring en liter olie i timen i grillhytten. Den 2-etagers terrasse er 17 meter bred og 5 meter dyb. Der er en Airrex AH-300 varmer er på den nederste terrasse, og der er en ovenpå. Når vi skulle i gang med at tanke brændselsolie på den gamle varmer, er tanken på den nye varmer til sammenligning næsten halvt fyldt,” beskriver Mäkelä sine erfaringer.

Efter Mäkeläs erfaring er et udstødningsrør ikke nødvendigt på en stor terrasse eller endda i en grillhytte. Varmeren udsender slet ingen røg, fordi olien brænder så rent. Slukning af varmeren giver kun en lille brusende lyd, hvorefter du kan lugte brændselsolie i et kort stykke tid.

Mäkelä regner dog med, at forbruget og lugtemissionerne fra ældre Airrex infrarøde varmere kunne reduceres, hvis i det mindste deres filtre blev udskiftet. Varmerne har været brugt i 3-4 år uden at kræve særlig vedligeholdelse.

“Jeg kan varmt anbefale disse varmeapparater til alle, jeg har været meget tilfreds med dem,” siger Harry Mäkelä og opsummerer sin oplevelse.

READ MORE ABOUT DIESEL HEATERS